Page
Menu
News

Velkommen til Grevinge Kirke

Du er her:   Hjem > Kalenderlyssangen

Kalenderlyssangen

Adventskalender

En adventshilsen fra kirkerne i Grevinge, Hagested, Hørby og Udby - produceret med støtte fra Odsherred Provsti.

Siden 1942 har der været solgt kalenderlys i Danmark, og nu er det en fast bestanddel af rigtig mange menneskers markering af decembers nedtælling til jul. Måske tænder I kalenderlyset sammen i skolen eller hjemme ved morgenbordet.
Nu har vi lavet en sang, som man kan synge, når man sidder ved lyset. Et nyt vers til hver dag, og et enkelt genkendeligt omkvæd, så selv de mindste kan synge med…

Synes man det er vanskeligt at synge sangen alene, kan man finde indspilninger på youtube og facebook
I de små film får du også historierne bag forskelligt julepynt: Hvorfor hænger mange en stjerne i toppen af træet? Hvad symboliserer juletræets kræmmerhuse? Og meget mere.

Temaerne i de 24 vers er om det, der omgiver os, og som vi er taknemmelige for (familie, venner, dyr, gamle, børn) og om dem, der af en eller anden grund lider (de sultne, de stressede, dem med hjertesorger).
Lys er et ganske åbent symbol, og de allerfleste livstydninger og religioner vil kunne bruge kalenderlys og denne sang som et symbol på håb. Det er vores tanke, at der skal være noget almenmenneskeligt ved denne sang, så den uden problemer kan bruges i skoler og af alverdens mennesker.
Med ønsket om en god december
Anders Tangaa Jensen, sognepræst i Grevinge
Mikkel Vale, sognepræst i Hagested og på Tuse Næs

Videoerne bliver løbende lagt på Youtube og Facebook lige her:

Kalenderlyssangen på Youtube

Kalenderlyssangen på Facebook

Tekst og melodi til sangen kan findes i:

Dagli´Brugsen i Grevinge, i Grevinge Bageri, hos frisørerne Klip19 og Alpha H., ved henvendelse til sognepræst Anders og lige her: 

Tekst og melodi til Kalenderlyssangen

top
Page
Menu
News
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login