Du er her:   Hjem > Konfirmander

Konfirmander

Konfirmandundervisningen starter op torsdag d. 31. august efter skole.

Konfirmationssøndage i Grevinge kirke 2018: 22. april og 29. april kl. 10.00.

Karin Wandall

Sognepræst og konfirmandlærer

tlf. 60 59 95 12

mail: kkw@ km.dk

Konfirmationsforberedelse i Grevinge kirke

Undervisning i Grevinge præstegårds konfirmandstue (bag kirken)

2017/2018 torsdag eftermiddag efter skole i efteråret samt særlige datoer efterår og forår.

Ungdomskulturen og det religiøse

Konfirmanderne er unge af tiden. Derfor må konfirmandundervisningen også svare ind i tiden ând på tidens spørgsmål. Unge er igen blevet fortrolige med religiøst sprog og beskæftiger sig med største selvfølgelighed med mere og andet end, hvad der kan måles og vejes, bl.a. gennem computerspil og film.

Vi vil forsøge at tage udgangspunkt i det religiøse sprog, de unge allerede er fortrolige med, og med det som springbræt kaste os ud på kristendommens ocean af fortællinger fyldt af tro, håbog kærlighed.

Samarbejde om dåbsoplæringen

(som konfirmationsforberedelsen jo blot er en opfølgning på).

Samarbejdet med jer forældre/værger er helt afgørende for, hvor meget udbytte den enkelte konfirmand får af konfirmationsforberedelsen.

• Tag med jeres børn i kirke og sæt dem ikke bare af ved kirkelågen. På den måde bliver det en fælles oplevelse, som senere måske kan give anledning til overvejelser og snak hjemme. Gør det til en regel at komme til gudstjeneste ca. 1 gang om måneden, så de 10 obligatoriske gange blive jævnt fordelt frem til konfirmationen.
  • Snak med jeres børn om de emner vi har diskuteret i undervisningen og giv os præster et praj, hvis der er særlige hensyn vi skal være opmærksomme på hos den enkelte. Det kan være en stor hjælp at vide, hvis I blandt jeres nærmeste er berørt af svær sygdom eller har haft dødsfald.
  • Undervisningen er obligatorisk på lige fod med undervisningen i skolen. Det betyder, at skulle jeres børn blive forhindret i at deltage,  skal I melde afbud på deres vegne forud per mail. tlf. eller sms (alternativt skal de medbringe en seddel fra jer den efterfølgende gang).

Undervisningen er ugentlige dobbeltlektioner i efteråret og temadage i foråret. Dertil kommer udflugter samt  kirkegang. Konfirmanderne medvirker aktivt ved nogle gudstjenester i løbet af året.

Husk at få skrevet alle datoerne ind i familiens kalender, da de alle er en obligatorisk del af undervisningsforløbet.

Grevinge Kirke lørdag den 28. oktober kl. 11.00

Vi skal synge sammen, høre historie fra børnebibelen  og se et barn blive døbt.

Få far eller mor til at sende Karin en mail eller SMS med dit navn og tilmelding til dåbsjubilæum i Grevinge, så kan vi have en lille gave klar til dig i kirken.

Efter gudstjenesten er der saft/kaffe, frugt og en småkage i kirkens tårnrum.

Alle børn og voksne er selvfølgelig velkommen!

Menighedsråd og kirkefolk ved Grevinge kirke &

Sognepræsterne Niels Arnberg og Karin Wandall

(Karins mobil tlf. 60599512 og e-mail:kkw@km.dk)

Reformationsjubilæum
Søndag den 29. oktober kl. 10.00 i kirken med
efterfølgende traktement.

Kaffebord
Søndag den 5. november indbydes der efter
gudstjenesten kl. 14 til kaffebord i konfir-
mandstuen. Udover hyggeligt samvær vil der
også blive lejlighed til at synge lidt.
Alle er velkomne.

Foredrag med Familien på farten

Med farmor i Australien
med Familie på farten