Du er her:   Hjem > Konfirmander

Konfirmander

Konfirmandundervisningen starter op torsdag d. 31. august efter skole.

Konfirmationssøndage i Grevinge kirke 2018: 22. april og 29. april kl. 10.00.

Karin Wandall

Sognepræst og konfirmandlærer

tlf. 60 59 95 12

mail: kkw@ km.dk

Konfirmationsforberedelse i Grevinge kirke

Undervisning i Grevinge præstegårds konfirmandstue (bag kirken)

2017/2018 torsdag eftermiddag efter skole i efteråret samt særlige datoer efterår og forår.

Ungdomskulturen og det religiøse

Konfirmanderne er unge af tiden. Derfor må konfirmandundervisningen også svare ind i tiden ând på tidens spørgsmål. Unge er igen blevet fortrolige med religiøst sprog og beskæftiger sig med største selvfølgelighed med mere og andet end, hvad der kan måles og vejes, bl.a. gennem computerspil og film.

Vi vil forsøge at tage udgangspunkt i det religiøse sprog, de unge allerede er fortrolige med, og med det som springbræt kaste os ud på kristendommens ocean af fortællinger fyldt af tro, håbog kærlighed.

Samarbejde om dåbsoplæringen

(som konfirmationsforberedelsen jo blot er en opfølgning på).

Samarbejdet med jer forældre/værger er helt afgørende for, hvor meget udbytte den enkelte konfirmand får af konfirmationsforberedelsen.

• Tag med jeres børn i kirke og sæt dem ikke bare af ved kirkelågen. På den måde bliver det en fælles oplevelse, som senere måske kan give anledning til overvejelser og snak hjemme. Gør det til en regel at komme til gudstjeneste ca. 1 gang om måneden, så de 10 obligatoriske gange blive jævnt fordelt frem til konfirmationen.
  • Snak med jeres børn om de emner vi har diskuteret i undervisningen og giv os præster et praj, hvis der er særlige hensyn vi skal være opmærksomme på hos den enkelte. Det kan være en stor hjælp at vide, hvis I blandt jeres nærmeste er berørt af svær sygdom eller har haft dødsfald.
  • Undervisningen er obligatorisk på lige fod med undervisningen i skolen. Det betyder, at skulle jeres børn blive forhindret i at deltage,  skal I melde afbud på deres vegne forud per mail. tlf. eller sms (alternativt skal de medbringe en seddel fra jer den efterfølgende gang).

Undervisningen er ugentlige dobbeltlektioner i efteråret og temadage i foråret. Dertil kommer udflugter samt  kirkegang. Konfirmanderne medvirker aktivt ved nogle gudstjenester i løbet af året.

Husk at få skrevet alle datoerne ind i familiens kalender, da de alle er en obligatorisk del af undervisningsforløbet.

Plant Håb!

Konfirmanderne i Grevinge fik en dejlig eftermiddag da, de plantede et æbletræ i Sanselunden i Grevinge.

De genså med stor glæde deres Geomasker, der er opstillet på Sanselunden. I grillhytten blev der grillet pølser og brød og drukket sodavand i det kolde vejr.

De har plantet i håb om, at deres træ vil vokse sig stort og give dejlige æbler til glæde for folk, der kommer forbi.

Konfirmanderne er samtidig med til at plante håb ude i verden! De har en aftale med Grevinge menighedsråd, der bakker dem op i det at plante håb. Med et beløb til organisationen Danmission er Grevinge kirke med i en stor kampagne ’Plant Håb i Verden’.

Sammen med lokale organisationer og lokale unge planter Danmission for tiden 22.000 træer i Cambodjas største og vigtigste regnskov, Prey Lang skoven (en naturskov på størrelse med Fyn). Klimaforandringer og ulovlig skovhugst truer livsgrundlaget for lokalbefolkningen i og omkring regnskoven, så der er god brug for hjælp til at beskytte og genoprette og til at få myndighederne til at tage medansvar.

Til januar får konfirmanderne i Grevinge besøg af en ung fra Cambodja gennem Danmissions Konfirmandaktion, og så bliver det spændende at høre mere om, hvordan det at være ung og kirke i Cambodja.

Martin Luther blev en gang spurgt: ”Hvad ville du gøre, hvis du fik at vide, at verden gik under i morgen?”. Han svarede: ”Så ville jeg plante et æbletræ i dag”. Svaret udtrykker en forventningsfuld indstilling til fremtiden. Grevinges konfirmander vil gerne være med til at sætte synlige og varige håbstegn hjemme som ude ved helt konkret at plante træer.

Menighedsmøde
Onsdag den 15. november kl. 18.00 - 20.00 i konfir-
mandstuen.
Vi vil fortælle om vores arbejde i det forløbne år og lidt om vores visioner for 2018 og bagefter er der sangaften, hvor vores organist Flemming Hjort vil spille til.
Vi vil servere nogle  sandwiches, så det er ikke nødvendigt at spise hjemmefra.

Afskedsgudstjeneste
Søndag den 19. november kl. 14.00 med
efterfølgende reception kl. 15.30 i Idrætscafeen i Herrestrup.

Vi håber rigtig mange vil dukke op og sige farvel til vores præst gennem 36 år.

Børnegudstjeneste og julekoncert
med