Konfirmander

 Konfirmandopstart

 Konfirmanderne undervises i efteråret torsdag eftermiddag kl. 14.30 til 16.00 i konfirmandstuen og kirken. Første gange er torsdag den 13. september. 

Udflugt til København

Lørdag den 29. september tager vi på heldagsudflugt/konfirmandtur til København sammen med konfirmanderne fra Vallekilde-Hørve. Vi skal opleve en rundvisning i ’Troens Billeder’, klatre til vejrs i et kirketårn, se byens tage fra oven, spise på restaurant og meget mere. Konfirmandinfo findes på kirkens hjemmeside www.grevingekirke.dk  . (Forårets undervisning: hele temadage med skolefri til konfirmationsforberedelse er 22. januar og 28. februar. Samt torsdag eftermiddag i uge 17 og 18). Konfirmationsdatoer i Grevinge: 12. og 19. maj 2019. Underviser/sognepræst Karin Wandall, tlf. 60599512, e-mail: kkw@km.dk

 

Hvem deltager? Jer konfirmander i Grevinge og Vallekilde-Hørve sognekirker deltager i den fælles tur til København. Det er en obligatorisk del af konfirmationsforberedelsen at deltage! Voksne på turen: præsterne Karin og Jens, Inge-Lise og Hans-Jørgen (VallekildeHørve menighedsråd) og Helle (Grevinge menighedsråd).
 
Medbring en lille turtaske med vandflaske og lidt frugt/kiks og en dejlig madpakke (ingen slik eller energidrikke) - og sørg for gode gåsko og vandtæt overtøj (efter vejret - vi skal gå en del rundt udendørs i byen) Turbus afgår kl. 9.15 fra P-pladsen, Hørve kirke. Og kl. 9.35 fra P-plads foran Grevinge kirke. Vi kører direkte til København.    kl. 11.30 -13.30 Undervisning på Nationalmuseet: 50 min. og rundtur Vi deler os i 2 hold. Mens første gruppe får undervisning, spiser anden gruppe madpakker i museets frokoststue og går en tur rundt på museet sammen med lederne. Bagefter er det andet holds tur til undervisning osv. 
 
Troens billeder – Kristendom i middelalderen
 
 
Hvilken rolle spillede kirkens billeder for middelalderens mennesker? Fra hvælvinger, farvestrålende malerier og gyldne altre fortaltes Bibelens historier til menigheden. Vi fortolker sammen troens billeder og følger udviklingen fra den tidligste kristendom til reformationen.
 
kl. 13.30-15.00 Gåtur til Vor Frelser Kirke. Tur op i spiret – med udsigt over byen. Fra Vor Frelsers Kirke/Christianshavn går vi over Nordatlantens brygge og den nye bro til Nyhavn, Amalienborg og havnefronten. 
 
kl. 16.00 18.00 Lille smuttur på Strøget.   
 
Kl. 18.00: Afg. fra busholdeplads ved Tivoli (overfor Rådhuset) til buffet på Elverdamkroen kl. 18.45.  Hjemkomst ca. kl. 20.30 til P-plads foran Grevinge kirke og ca. kl. 20.45 til  P-plads ved Hørve kirke. (se næste side for underskrift)
 
Max. beløb af lommepenge på konfirmandturen er 50 kr. NB! Konfirmandturen er selvfølgelig alkoholfri/røgfri,og med begrænset brug af mobiltelefoner!

Konfirmationerne i 2019 finder sted d. 12. og d. 19. maj.

Vi plejer at have konfirmationer søndagen før og søndagen efter bededag.

 
 

 konfirmanderne i Roskilde

Konfirmanderne var til Konfirmandtræf i Roskilde, hvor dette fantastiske billede er taget.

 

 

 

Kære konfirmander i Vallekilde-Hørve og Grevinge –

og jeres forældre 

 

Så skal konfirmanderne mødes snart igen – nu på tirsdag d. 23. januar 1. fælles temadag for

jer konfirmander fra Grevinge og Vallekilde-Hørve.

Denne dag foregår i Vallekilde konfirmandstue, Vallekildevej 152, 4534 Hørve.

Mødetid kl. 8.30 til 14.00. Der er skolefri til denne konfirmandundervisningsdagen og det er obligatorisk at deltage!

 

 

 

Her en fælles oversigt med detaljer over hele forårets konfirmandundervisning 2018 i

Vallekilde-Hørve og Grevinge.

Noter det der gælder jer.

Alt på listen er obligatorisk undervisning:

 

Tirsdag 23. januar kl. 8.30 – 14.00:

Fælles Temadag med besøg besøg fra Cambodja / Danmissions Konfirmandaktion i Vallekilde konfirmandstue. Vi skal møde Mr. Johnny fra Cambodja, hans tolk Martin samt gæsteunderviser Jakob Svendsen.

NB! Vi håber som tidligere meddelt på forældre-samkørsel for jer fra Grevinge tur/retur…tag kontakt til hinanden for aftaler om kørsel! Medbring madpakke til frokostpausen. Vi byder på kage og frugt om eftermiddagen. I pauserne sælger Konfirmandaktion små fine ting fra Cambodja til 20.kr. til støtte for kirkens unges projekt i Cambodja. Vi skal høre fortælling, se billeder og opleve forskelligt fra Cambodja.Tema: Konfirmander er på vej i livet – også i Cambodja. Denne dag skal vi møde en ung fra kirken i Cambodja og gå et stykke af vejen sammen.

 

Torsdag 8. februar kl.17,20 - ca. 22.30: 

Fælles Aftenudflugt til Roskilde Domkirkes

Konfirmand Event 2018. Fælles turbus afgår fra P-plads ved Hørve kirke kl. 17.20 og fra P-plads  

foran Grevinge kirke kl. 17.40. Vi skal være parat ved domkirken kl. 18.45 til Konfirmandevent kl.

19.00 til 21.00 i Domkirken. (Der er ikke aftensmad eller mulighed for at købe noget undervejs – så

spis hjemmefra. Medbring evt. selv frugt/vand til turen. Der bliver dog en lille forfriskning ved

bussen). Husk: Mobiler skal ikke bruges i kirken, men må gerne medbringes i bussen. Hjemkomst 22.15 ved Grevinge kirke og 22.35 ved Hørve kirke. Konfirmanderne giver selv besked hjem, når vi nærmer os Odsherred. (Voksne på turen: Præsterne Karin tlf. 60599512 og Jens, Inge-

Lise fra V-H. menighedsråd og Helle og Merete fra Grevinge menighedsråd).

 

Torsdag 1. marts kl. 8.30 til 14.00:

Fælles Temadag om påske for konfirmander fra Vallekilde-Hørve og Grevinge, denne gang i Grevinge konfirmand-stue og kirke. NB! Vi håber på forældre-samkørsel fra Vallekilde-Hørve til Grevinge tur/retur…tag kontakt til hinanden for aftaler om kørsel. Grevinge kirke/konfirmandstues adresse: Hovedgaden 2A, 4571 Grevinge. Grevinge konfirmandstue ligger i præstegården bag kirken. Husk: Madpakke til frokostpausen. Kirken giver lidt forfriskninger om eftermiddagen. Denne dag er skolefri og obligatorisk at deltage i som konfirmand. Voksne på dagen: Præsterne Jens og Karin /tlf, 60599512) og frivillige fra menighedsrådene i Grevinge og Vallekilde-Hørve.

(Se næste side vedr. undervisning og generalprøver efter påske)

Tirsdag d. 3. april lige efter påskeferien! er der eftermiddagsundervisning for konfirmander

fra Vallekilde-Hørve. I hentes af taxabus efter skole og køres til undervisning i Vallekilde

konfirmandstue: kl. 14.20 til 15.50.

 

 

 

 

 

Jens Kirk og Karin Wandall,

 

Sognepræsterne i Vallekilde-Hørve og konfirmandlærer i Grevinge

Vallekildevej 152, 4534 Hørve. Karin: tlf. 60599512. Jens: 59656260

Karins e-mail: kkw@km.dk

 

Ungdomskulturen og det religiøse

Konfirmanderne er unge af tiden. Derfor må konfirmandundervisningen også svare ind i tiden ând på tidens spørgsmål. Unge er igen blevet fortrolige med religiøst sprog og beskæftiger sig med største selvfølgelighed med mere og andet end, hvad der kan måles og vejes, bl.a. gennem computerspil og film.

 

Vi vil forsøge at tage udgangspunkt i det religiøse sprog, de unge allerede er fortrolige med, og med det som springbræt kaste os ud på kristendommens ocean af fortællinger fyldt af tro, håbog kærlighed.

 

Samarbejde om dåbsoplæringen

(som konfirmationsforberedelsen jo blot er en opfølgning på).

Samarbejdet med jer forældre/værger er helt afgørende for, hvor meget udbytte den enkelte konfirmand får af konfirmationsforberedelsen.

 

 

Undervisningen er ugentlige dobbeltlektioner i efteråret og temadage i foråret. Dertil kommer udflugter samt  kirkegang. Konfirmanderne medvirker aktivt ved nogle gudstjenester i løbet af året.

 

Husk at få skrevet alle datoerne ind i familiens kalender, da de alle er en obligatorisk del af undervisningsforløbet.

 

Til januar får konfirmanderne i Grevinge besøg af en ung fra Cambodja gennem Danmissions Konfirmandaktion, og så bliver det spændende at høre mere om, hvordan det at være ung og kirke i Cambodja.

 

Martin Luther blev en gang spurgt: ”Hvad ville du gøre, hvis du fik at vide, at verden gik under i morgen?”. Han svarede: ”Så ville jeg plante et æbletræ i dag”. Svaret udtrykker en forventningsfuld indstilling til fremtiden. Grevinges konfirmander vil gerne være med til at sætte synlige og varige håbstegn hjemme som ude ved helt konkret at plante træer.